Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja modele ljetnih guma među kojima su i dvije novosti za vozače sportskih terenaca – Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV i Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV.

GOODYEAR

Novost: Vrhunska Eagle F1 Asymmetric 3 SUV guma za optimalno kočenje i upravljivost u svim uvjetima

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.jpg

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV za optimalno kocenje i upravljivost u svim uvjetima

Kao novost u ovoj godini Goodyear predstavlja gumu Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, najnoviji model u seriji guma Eagle F1 Asymmetric koji se usredotočuje na optimalno kočenje i upravljivost u svim uvjetima. Glavna je značajka gume Eagle F1 Asymmetric 3 SUV tehnologija Active Braking, zahvaljujući kojoj se tijekom kočenja povećava kontaktna površina gume, a time i njezino prianjanje, što joj omogućuje kraći zaustavni put na suhim i mokrim cestama. Bolje prianjanje te posljedično učinkovitije kočenje i upravljivost osigurava i tehnologija Grip Booster, koja uključuje ljepljivu mješavinu zbog koje guma bolje drži površinu ceste.

Glavne prednosti Eagle F1 Asymmetric 3 SUV gume potvrđuju i testovi TÜV Süd provedeni prema narudžbi Goodyeara. Rezultati su pokazali da nova guma na suhim i mokrim cestama ima zaustavni put kraći za 1,2 metra[1]. Za gumu je također značajna tzv. tehnologija SUV-Optimized Construction, koja doprinosi boljoj upravljivosti vozila kod velike brzine, povećava krutost gume u zavojima i smanjuje habanje gaznog sloja, te tehnologija UHP Cool Cushion Layer, koja smanjuje otpor kotrljanja.

Eagle F1 Asymmetric 3 guma za vrhunska vozila

goodyear-eagle-f1-asymmetric-3-osigurava-bolji-nadzor-nad-vozilom-te-omogucuje-uzitak-u-voznji

Guma Eagle F1 Asymmetric 3 proizlazi iz uspješne serije Eagle i osigurava bolji nadzor nad vozilom te omogućuje užitak u vožnji. Gumu karakterizira i kraći zaustavni put na suhoj i mokroj površini.

Guma EfficientGrip Performance izuzetno uspješna na oznaci EU za gume

Ljetnu gumu Goodyear EfficientGrip Performance usavršavaju najsuvremenije tehnologije. Tehnologija WearControl osigurava gumi ravnomjerno habanje po čitavoj površini, bolje prianjanje na mokroj podlozi i manji otpor kotrljanja tijekom čitava njezina životnog vijeka. Važan je i sloj CoolCushion Layer, koji sprječava, odnosno smanjuje zagrijavanje po cijeloj površini gume, što doprinosi njezinom uspješnom uvrštenju na oznaci EU za gume. Dio gume EfficientGrip Performance čini tehnologija ActiveBraking, koja pomaže u kraćem zaustavnom putu.

DUNLOP

Novost: Sport Maxx RT 2 SUV za vlasnike sportskih terenaca koji žele sportsku izdržljivost

B_CP_9745.jpg

Dunlop Sport Maxx RT2 SUV, za vlasnike sportskih terenaca koji cijene izdržljivost

Nova ljetna guma Sport Maxx RT 2 SUV nadograđuje izuzetno cijenjenu seriju guma Dunlop Sport Maxx RT 2 i obogaćuje ju dimenzijama SUV. Guma se ponosi izvrsnim prianjanjem na suhim i mokrim cestama te jamči odličnu upravljivost, skretanje i upravljanje kod velike brzine.

Dunlopovi inženjeri usavršili su oblik gume za vozila SUV, što se odražava u ravnomjernoj raspodjeli pritiska po kontaktnoj površini gume i omogućuje ravnomjeran kontakt s cestom. To poboljšava upravljivost, skretanje i stabilnost smjera i kod velike brzine. Za bolje prianjanje na suhim i mokrim cestama brine se nova generacija mješavine gaznog sloja. Učinkovitije prianjanje i kontakt s cestom kod oštre vožnje i skretanja osigurava pojačani dezen gaznog sloja sa žljebovima u obliku slova V pod oštrim kutom. Tako se smanjuje pomicanje gaznog sloja, zbog čega je guma izdržljivija u svim smjerovima.

Sport Maxx RT 2 guma za odlično prianjanje i upravljivost

Dunlopova guma Sport Maxx RT 2 može se pohvaliti odličnim prianjanjem i preciznošću pri upravljanju, a vozačima omogućuje kontrolu i u situacijama koje zahtijevaju puno izdržljivosti. Za razliku od svoje prethodnice guma omogućuje bolje prianjanje u zavojima, veću preciznost pri upravljanju i kraći zaustavni put, osobito kod velike brzine.

FULDA

Model SportControl 2 za kontroliranu sportsku vožnju

Vrhunska ljetna guma Fulda SportControl 2 omogućuje veću izdržljivost na mokrim i suhim cestama, veći broj prevoženih kilometara i manju potrošnju u usporedbi s prethodnicom. Sve to osiguravaju brojne karakteristike: napredan dezen gaznog soja, širok i čvrst vanjski rameni dio, žljebovi AquaFlow, laka konstrukcija te tehnologija mješavine.

SAVA

Intensa UHP 2 guma za veću izdržljivost na suhim i mokrim cestama

Neuer Sava Ultra-High-Performance-Reifen Intensa UHP 2

Sava Intensa UHP 2 guma za veću izdržljivost na suhim i mokrim cestama.

Ljetna guma Sava Intensa UHP 2 spada u segment vrhunskih ljetnih guma. Pruža veliku izdržljivost na suhim i mokrim cestama. Njezina konstrukcija s čvrstim blokovima na vanjskome ramenom dijelu omogućuje bolji prijenos sila i tako osigurava učinkovito kočenje. Usavršena konstrukcija gume omogućuje optimalnu površinu trenja i smanjuje gubitak energije, što se odražava u manjoj potrošnji goriva i većem broju prevoženih kilometara u usporedbi s prethodnicom.